Putsa fönster – Smart fönsterputsning

Om du hade frågat främmande folk vad deras minst roliga hushållssyssla var för något, lär de flesta säga att det är att putsa fönster. Det verkar som att det är ett jobb som de flesta försöker skjuta upp till sista minuten. Det verkar krävas en enorm uthållighet för att slutföra putsningen av ett fönster, men det är verkligen ett tufft jobb. Många sprayar fönsterrengöring på fönstret och torkar sedan av det med pappershanddukar. Trots att detta är ett snabbt sätt att få det gjort, så kommer det tyvärr att lämna fläckar från pappret som får det att se ut som att du aldrig rengjorde dina fönster från första början. Här följer några fönsterputstips för att hjälpa dig att få glänsande fönster fri från ränder. Du kan även använda dessa tips på speglar, bilfönster, och annat glas som du har i huset. Innan du börjar rengöra dina fönster borde du ta en torr trasa och torka över fönstrena för att bli av med damm som har fastnat på glaset.

Ett Par Tips för Rengöring av Fönster

Gör en lösning med en matsked av tvättmedel och samma mängd ammoniak, vinäger och rengöringssprit. Blanda med varmt vatten i en sprayflaska. Vinäger kommer ge dig en yta fri från ränder och ammoniak tacklar skummet och smutsen som bildas på fönstrets yta. Använd inte pappershanddukar utan en mjuk trasa och torka bort lösningen från fönstret precis när det börjar torka. Du kan också använda gamla T-shirts eller vilken mjuk trasa som helst för att torka fönstret. Om du inte har en sprayflaska kan du ta lösningen i en hink och använda en svamp för att rengöra dina fönster. När du använder en svamp eller torkar fönstret tänk på att du drar antingen lodrätt eller vågrätt. Använd inte båda hållen för dina fönster kommer att bli randiga. Oavsett om du använder en hink eller en sprayflaska borde du använda en svamp så att dina fönster inte blir lika randiga.

Försök att göra fönsterputsningen på en eftermiddag när det inte finns något direkt solljus, eller på en dag när det är molnigt. Anledningen är för att på en ljus solig dag kommer lösningen torka snabbt och då lämnar det ränder efter sig. Att ha en skrapa kan hjälpa dig att nå de ställen som du inte kan nå med svampen om du inte har en stege att stå på. Spraya på fönstret med lösningen och använd skrapan för att få av lösningen från fönstret. Torka gummibladet på skrapan efter varje drag. Om du märker av några ränder kan du polera dem genom att använda en tandborste med tandkräm på.