pålitlig städhjälp från en städfirma

Husstädning – tips om hur man hittar och behåller en städhjälp

Om du har en städhjälp vet du förmodligen hur svårt det var att hitta någon du var nöjd med och du kanske även vet hur svårt det är att hitta en ny när en pålitlig städhjälp slutar.

Så hittar du en ny pålitlig städhjälp

Letandet efter en städhjälp ska inte vara ett heltidsarbete och kommer inte att vara det om du vet var du ska börja leta. Att använda omdömessajter för konsumenter där kan du hitta recensioner och personliga omdömen om städföretag från andra privatpersoner kan göra urvalet mindre svårt och mer produktivt. Du kan läsa så många recensioner du vill och därigenom hitta städhjälp som andra har prövat på. När du hittat rätt kandidater är det bara att göra intervjuer genom att följa några grundläggande regler och sedan anlita ditt bästa val.

Liksom med alla relationer är det alltid en prövotid när man just har anlitat någon, och under denna kan man behöva göra vissa justeringar och kompromisser för båda parter. De flesta relationer mellan arbetsgivare och arbetstagare som går snett på ett tidigt stadium beror på kommunikationsproblem. Ofta uttrycker arbetsgivaren inte sina förväntningar tillräckligt tydligt och städhjälpen kanske inte ens är medveten att det finns problem förrän båda parter är för besvikna på relationen för att fortsätta.

Städhjälp med god recensioner

Om du just har anlitat en städfirma i Lund med goda recensioner på webben, finns det goda chanser att det går att lösa problem om de skulle uppstå. Gör en lista över städuppgifter du vill få utförda och när du vill få dem utförda så att din städhjälp har klara instruktioner om dina förväntningar. Om du vill få prydnader dammade vid varje besök och trapporna dammsugna en gång i månaden ska det stå på listan. Om du vill att vissa rengöringsmedel ska användas eller undvikas, ska det också stå på städlistan.

Efter det du gett tydliga instruktioner, uttryck också din tillfredsställelse. Genom att tala om för hemhjälpen att du är nöjd med deras arbete i allmänhet eller vissa moment i synnerhet hjälper att hålla kommunikationen öppen och positiv.

Slutligen, om ni inte kommit överens om betalning veckovis eller månadsvis, är regeln att betala städhjälpen efter varje besök så ta upp eventuella speciella betalningsarrangemang så tidigt som möjligt. Tänk på att ge din städhjälp en liten present eller bonus vid viktiga helger för att via din uppskattning med deras städarbete.

Glöm inte att det är lättare att få en bra städhjälp att stanna än det är att hitta en ny. Ge din städhjälp goda referenser på samma webbsidor du fann dem för att ytterligare uttrycka ditt tack för ett väl utfört arbete.