guide till att rengöra kylskåpet

7 fungerande trick för att rengöra kylskåpet

Kylskåpet är ett av de områden i ditt kök som ofta blir glömda vid städning. Men du vill verkligen städa av där, särskilt innan en större högtid, där det är troligt att den kommer att behöva lagra mycket av din mat. En grundlig rengöring av kylskåpet behöver inte kännas som ett stort projekt.

Rengöringsguide till kylskåpet

Genom att genomföra följande steg-för-steg-process kan du ta itu med jobbet ganska enkelt:

Skapa lite arbetsutrymme

Innan du börjar dra ut sladdar eller förflytta kylskåpet vill du se till att du har ett rent utrymme för att lagra all mat, rent tillfälligt. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme i diskhon, eftersom du kommer att rengöra vissa delar av kylskåpet i diskhon, se till att den är tillgänglig. Om du behöver kasta mat är det en bra idé att förvara en soptunna i närheten.

Töm innehållet i kylskåpet

Nästa steg är att tömma kylen och frysen på allt innehåll. Organisera maten på ett sådant sätt så att du senare enkelt kan placera in den igen. Om någon av flaskorna med såser är smutsig, skölj dem snabbt i diskhon. Leta efter eventuella utgångna föremål eller mögliga produkter och kasta dem i den tomma papperskorgen.

Ta bort hyllor och lådor

När du har tömt kylen är det dags att ta bort hyllorna, brickorna och praktiskt taget alla andra avtagbara föremål. Fyll diskbänken med varmt tvålvatten och blötlägg dem där. Ge dem därefter en bra skrubbning! Medan du gör en grundlig rengöring av kylskåpet, bör du kontrollera om någon glödlampa behöver bytas ut där eller om vattentillförseln behöver lite uppmärksamhet.

Rengör alla ytor i ditt kylskåp

Nu är kylen fri från mat och andra föremål som vanligtvis finns inuti. Nu kan du börja arbeta med en fuktig trasa när du rengör alla insidor. Leta efter eventuella fläckar på insidan eller läckor som kan ha uppstått. Glöm inte att rengöra kylskåpets utsida, eftersom fingeravtryck och andra föremål kan ha fläckat ner.

Använd dammsugaren till kondensatorn

Det här är ett av områdena i ett kylskåp som kräver särskild uppmärksamhet. Mycket damm byggs vanligtvis upp där, så du måste rengöra det om du inte vill att apparaten ska vara mindre effektiv. Att dammsuga området är dock en enkel process, som inte bara blir av med orenheter utan också förbättrar kylskåpets funktion och minimerar riskerna för att det går sönder. Du kan behöva flytta enheten så att du kommer åt bättre. Använd denna möjlighet till att rengöra golvet under kylskåpet också.

Omorganisera kylskåpet

När du är klar med rengöringen är det dags att montera i ordning kylskåpet igen. Om du så önskar kan du ordna hyllorna på ett sätt som är mer optimalt. Tänk på vad som fungerar bäst för dig och din familj. Se till att du implementerar en sådan organisation som inte leder till mer matsvinn.

Lagra upp med färsk mat i kylen igen

Att fylla på färsk mat är kanske den största belöningen du kan få efter rengöring av kylskåpet. Gör en lista över vad du behöver handla, och testa om arrangemanget du gjorde i föregående steg fungerar bra.

Att följa alla dessa steg för att rengöra kylskåpet är inte svårt alls. Du kommer att upptäcka att uppgiften faktiskt är trevlig, eftersom den garanterar att din mat lagras i en renare miljö. Kontakta en bra städfirma i Lund för info om städhjälp.