Rengöra Laptopskärm och dataskärm

För alla bärbara datorer som används ofta, gäller att också skärmen behöver rengöras ofta. Med tiden kommer din skärmen att samla damm, fingeravtryck, fläckar och smuts från den dagliga användningen. En smutsig laptopskärm kan hämma användbarheten av din bärbara dator och kan också bara vara irriterande.

5 tips för rengöring av din laptopskärm

Att hålla din laptopskärm ren är ganska lätt. Här är några tips som gör rengöringen av skärmen till en lätt uppgift och som minskar risken att du skadar din skärm samtidigt som du rengör den.

så rengör du dina datorskärm bäst

Använd en bomullstrasa
Vilken typ av tyg du använder för att rengöra din skärm är mycket viktigt. Det är bäst att använda en trasa som inte innehåller några trådar som kan repa skärmen. 100% bomull är det bästa valet. Ett exempel på en bomullstrasa av 100% bomull är t.ex. en bit av en gammal t-shirt eller en strumpa,. Men glöm inte att kolla tvättlappen så att det säkert är 100% bomull.
Använd inte tyg som innehåller polyester, eftersom trådarna i polyester kan repa en laptopskärm. Pappersduk och ansiktsservetter är också dåliga alternativ som rengöringsdukar. De kan innehålla små fibrer (eller till och med lotion och annat skräp) som antingen kan repa skärmen eller försvåra rengöringen.
Tryck inte hårt
Tryck inte alltför hårt på skärmen när du rengör den med en ren bomullstrasa. Om du trycker för hårt på en LCD-skärm kan det underlätta repbildning och andra fysiska skador på skärmen.
Använd ofarliga rengöringsvätskor
Den effektivaste, och samtidigt ofarligaste, rengöringsvätskan för användning till en bärbar datorskärm är isopropylalkohol, som innehåller 90-100% ren alkohol och med resterande del avjonat vatten. Blanda en del alkohol och en del destillerat vatten för att själv göra en rengöringsvätska. Denna rengöringslösning är billig och är effektiv vid rengöring av fläckar och damm. Denna speciella lösning är bra för alla typer av elektronisk utrustning, eftersom den kommer att avdunsta snabbt och inte lämnar några överskott.
Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller ammoniak på din laptop skärm. Ammoniak kan ha negativa effekter på skärmens ytskikt. Använd heller aldrig kranvatten, då kranvatten kan innehålla ämnen som kan påverka skärmens ytskikt negativt och det kan dessutom lämna fläckar på skärmen.

Spreja aldrig rengöringslösningar på skärmen
Spreja isopropylalkohol och destillerat på en bomullstrasa för att fukta den, istället för att spreja direkt på skärmen. Använd sedan trasan för att torka av skärmen försiktigt. Spreja aldrig lösningen direkt på skärmen. Då kan du riskera att vatten eller fukt kryper in i andra delar av din bärbara dator.
Försök att hålla din skärm ren
Det bästa rengöringstipset för varje laptopskärm är att du tar hand om din bärbara dator på ett sätt som innebär att du inte behöver rengöra den så ofta. Försök att inte använda din bärbara dator i alltför dammiga eller smutsiga miljöer. Försök att inte röra skärmen. Vrid bort huvudet när du nyser. Ät inte mat alltför nära din laptop.
Om du kan hålla din skärm ren, kommer du inte att behöva riskera repor och skador på din skärm, när du försöker rengöra den.