Rengöringstips för att städa bilen

När du ska sälja din bil så är det några saker som du kan göra för att verkligen öka chanserna att sälja den till ett bra pris. De flesta personer tvättar snabbt av sin bil innan de säljer den, men om du ägnar lite mer omtanke till de områden som oftast försummas, så är chansen stor att potentiella köpare ser på just din bil som det mest åtråvärda köpet.

Tio rengöringstips för bilen innan en försäljning

så städar och rengör du bilen på bäst sätt

  1. Se till att hjulskärmarna är ordentligt rengjorda genom att använda ett avfettningsmedel eller ett allrengöringsmedel, passande borstar och en gammal tvättrasa. Använd sedan ett anpassat glansmedel för att få plastlisterna att se nyare ut. Rena skärmar kan verkligen ge intrycket att bilen har tagits väl om hand.
  2. Rengör innersidan av dina däck likväl som framsidan och ekrarna. De flesta människor rengör bara framsidan av däcket, så om du kan anstränga dig för att också rengöra innersidan av däcken med en däckborste som når långt, så kommer du ge din bil en stor fördel jämfört med de andra. Det kan även göra så att det ser ut som att den inte använts så mycket även om den gjort det.
  3. Att spraya på glansmedel på dina däck blir verkligen pricken över i:et på en nytvättad bil. Om skärmarna och däcken blivit ordentligt rengjorda så framstår det ännu mer om du använder glans på däcken. Blekta, nötta och brunfärgade däck kommer garanterat att försämra utseendet på en annars rentvättad bil.
  4. Rostiga fälgmuttrar ser taskigt ut och gör att din bil ser misskött och gammal ut. De bör tas bort och målas för att få ett nytt fräscht utseende. Det behöver inte ta lång tid att göra, bara några få lager av silver eller svartfärgad sprayfärg innan du sätter tillbaka dem hjälper massvis med att förbättra utseendet av bilens utsida.
  5. Registreringsskyltar bör bytas ut om de har spruckit, rostat eller blekts. Kanske tänker du nu att en potentiell köpare nog inte kommer att bry sig så mycket om registreringsskylten eller ens se den, men en ny skylt kommer att ge din bil ett nyare och yngre utseende.
  6. Ditt motorrum bör rengöras genomgående och behandlas med glansspray. De flesta människor glömmer bort motorrummet, så när en potentiell köpare ser ditt rena motorrum efter en annan bil med ett oljigt och smutsigt, så kommer det att hjälpa att lämna ett bra intryck som också visar att du tagit hand om bilen.
  7. Dörrkarmarna bör rengöras för att ta bort all lös smuts och beläggningar av fett och smuts runt gångjärnen. Dörrkarmarna är ett av de vanligaste ställen där det rostar, så om de är rena och fläckfria, så säger det den potentiella köparen att rost troligtvis inte kommer att vara ett problem i den närmsta framtiden.
  8. Din stoppning och innertak bör rengöras grundligt för att föryngra, fräscha upp och göra inredningen ljusare. De flesta människor dammsuger bara av interiören och kommer förmodligen inte ens ha rört innertaket. Så du kommer att ha ett övertag genom att ha en fullt rengjord interiör.
  9. Läder bör djuprengöras med anpassade borstar och rengöringsmedel för att få bort smuts från ådringen. Efter lädret rengjorts bör man använda ett läderbalsam för att förhindra att det torkar och för att hålla det smidigt. Gör man detta så hjälper det till att få tillbaka originallukten av läder, vilket är väldigt åtråvärt speciellt när man försöker sälja sin bil.
  10. Platsdetaljer och andra detaljer bör rengöras och få ett föryngrat utseende med hjälp av anpassade produkter. Detaljer i interiören bör man först rengöra och sedan använda glansspray på som lämnar en naturlig, men inte fet, finish medan utsidan bör behandlas med en produkt som håller länge, och ger en djup och mörk finish, samt skyddar bilen från regnvatten och UV strålar.