Tips för städning av badrum

Badrummet är det mest försummade rummet i huset, särskilt när det kommer till städning. Oberoende av storlek du har på ditt badrum är formeln fortfarande detsamma och oavsett vilket skick badrummet är i så måste du gå in med samma utgångspunkt som i alla andra rum i huset. Här kommer vi att gå över rengöringen av ditt badrum steg för steg, vi börjar med handfat, sedan toalett, dusch, badkar och golv, en enkel grundläggande städningsrutin.

Rengöra badrummet

en total badrumsrengöring

Börja med att ta bort alla objekt från bänkar, ta bort alla hårprodukter, deodorant, kam och borste etc. Se till att du får en tom yta att rengöra och torka.

Spraya spegeln med fönsterputs och putsa den noggrant. Spraya bänken med rengöringsmedel, ta en ren trasa, torka bänken och torka bort eventuella stänk på väggen bakom handfatet. Spraya i handfatet och torka ur samtidig som du torkar av och polerar kranen.

Nu när handfatet är rent fortsätter du ner till utsidan av skåpen. Torka av skåpen med medel och torka undersida av handfatet noa eftersom det tenderar att bygga upp med smuts där. Nu när du är klar med handfatet kan du ställa tillbaka de objekten som hör hemma där.

Spraya utsidan av toaletten med rengöringsmedel, spraya även under locket. Häll toalättrengöring i toaletten och gör rent noga med toalettborsten, se till att du även får rent under kanten där det samlas mycket bakterier. Ta din trasa och torka rent utsidan på toaletten. Spraya och torka extra noga där toaletten fäster vid golvet eftersom urinfläckar brukar bygga upp i det området. Se även till att det är rent bakom toaletten.

Om du har fönster i badrummet så putsar du det och torkar rent fönsterblecket.

Nu när du är klar i detta området så är det dags att flytta över till duschen. Se till att du har produkter som är anpassade för det området.

Beroende på vilket skick duschen är i spraya hela duschen med medel, börja med väggarna. Om du använder rätt medel är det allt du behöver göra. Sen går du över till att rengöra blandaren och duschmunstycket. Avloppet skall rengöras och sist skrubbar du golvet i duschen.

Om du har duschkabin med glasdörr börjar du med att torka rent det från tvålrester och kalk med ett passande rengöringsmedel. När den är ren torka torr med ren trasa och putsa sedan med fönsterputs.