Tips för fönsterputsning

Fönsterputsning är en av de sysslorna i huset som man tenderar att skjuta upp. Men rengöring av fönstren i ditt hem är en av de uppgifterna som inte bör försummas. När fönstren är rena kommer du att kunna njuta av utsikten utanför och ditt hem kommer att se mycket renare ut. Det finns några saker du kan göra för att rengöra dina fönster och göra jobbet mycket enklare.

Rengöringsprodukter för fönsterputsning

lär dig knepen för att putsa fönster

Det finns många produkter på marknaden som kommer att rengöra dina fönster bra. Det finns vissa som föredrar att använda produkter som de blandar själva. Ättika är ett populärt alternativ för många. En kombination av vitvinsvinäger och ammoniak som blandas med vatten kommer att rengöra dina fönster exceptionellt bra och kommer att spara dig lite pengar. Om du har ett hem med många fönster kan det vara ett bra sätt att spara lite.

Vissa människor svär att tidningspapper är det bästa sättet att få fönstren skinande rena. Ett problem med det är bläcket som du oundvikligen kommer att få på händerna. Kaffefilter är ett annat val som rengör fönstren men håller dina händer bläckfria. Tricket är att hitta ett papper som inte lämnar ludd på fönstren, vilket som kan vara svårt att få bort.

En gummiskrapa är det perfekta verktyget för att slippa ränder på fönstren. Använd mycket vatten och fönsterputs när du börjar rengöra fönstren för att lossa smuts som är på fönstren. När du har fått bort smutsen från fönstren så använder du skrapan för att få bort vattnet. Arbeta på fönstret från sida till sida i jämna drag, Detta är bästa sättet att undvika ränder. M fönstren är exceptionellt smutsiga an du behöva upprepa processen.

Håll dina verktyg rena när du putsar fönster, smuts som är kvar på verktygen kan överföras till nästa fönster. Skölj dem noga och se till att du börjar ditt arbete med rena fräscha verktyg.

Putsa inte fönstren när det är varmt ute eftersom det kan ge ränder på fönstren. Prova att putsa på morgonen det hjälper dig slippa ränderna.